Acıbadem Kayseri Hastanesi'nde Art Arda Şikayetler: Ameliyattan Doğuma, Tahlilden Ücrete Güven Krizi Büyüyor
Acıbadem Kayseri Hastanesi’ne yönelik artan şikayetlerde ameliyat sonrası komplikasyonlar, çocuk sağlığı ve tüp bebek tedavisinde ilgisizlik, yanlış teşhis ve maddi mağduriyet ön plana çıkıyor. Hastalar, profesyonellikten uzak yaklaşımı eleştiriyor.

Acıbadem Kayseri Hastanesi'nde Art Arda Şikayetler: Ameliyattan Doğuma, Tahlilden Ücrete Güven Krizi Büyüyor
BİLGE DOKTOR / KAYSERİ
Hastaların isyanı büyüyor: “Canımızı emanet ettik, cevabımız ilgisizlik oldu”
Türkiye’nin önde gelen özel sağlık kurumlarından biri olan Acıbadem Sağlık Grubu’nun Kayseri Hastanesi şubesine yönelik hasta şikayetleri son dönemde ciddi oranda arttı. Şikayetlerin merkezinde ameliyat sonrası komplikasyonlar, yanlış teşhis, ilgisizlik, bilgi eksikliği, tüp bebek uygulamalarında hayal kırıklığı ve maddi mağduriyetler yer alıyor.
Ameliyat sonrası yaşam kalitesi düştü: “Su bile içemiyorum”
Genel cerrahi biriminde mide ameliyatı olan hastaların bazıları, ameliyat sonrasında yaşadıkları ağır komplikasyonları ve hekimlerin ilgisizliğini dile getiriyor. Bir hasta, ameliyat sonrası su bile içemez hale geldiğini belirterek, “Hayatım kabusa döndü” ifadeleriyle durumu özetliyor. Benzer şekilde bir başka hasta, 40 gün geçmesine rağmen hâlâ katı gıda tüketemediğini, mide bulantısı ve istifra nedeniyle sağlığının ciddi tehdit altında olduğunu belirtti.
Çocuk doktorlarına ağır eleştiriler: “Dalga geçer gibi tavırlar, bilgi vermeden gönderiyorlar”
Kayseri Acıbadem’in çocuk sağlığı birimine yönelik eleştiriler ise eksik bilgilendirme, yetersiz yönlendirme ve empati yoksunluğu ekseninde toplanıyor. Boğulma tehlikesi geçiren bir çocuğun annesi, panik halinde bilgi almaya çalıştığında doktorun alaycı davrandığını, bir başka hasta ise doktorun odasının kapısında 40 dakika bekletildikten sonra hiçbir açıklama yapılmadan gönderildiklerini aktarıyor.
Tüp bebek tedavisinde ilgisizlik ve geri dönüş eksikliği
Hastanenin Tüp Bebek Merkezi’ne başvuran hastalar, umutla girdikleri süreçte büyük bir hayal kırıklığı yaşadıklarını bildiriyor. Tedavi sürecinde paranın alınmasından sonra ilgisizliğin başladığını belirten hastalar, “Sabah 8’de arıyoruz, akşam 8’de geri dönüyorlar, bazen hiç dönmüyorlar” diyerek çağrı merkezi ve doktor asistanlarına ulaşmanın neredeyse imkânsız olduğunu söylüyor.
Yanlış teşhis ve maddi kayıp: “Tahlil sonucu evde farklı, hastanede farklı”
Gastroenteroloji, kulak burun boğaz ve onkoloji bölümlerine yapılan başvurularda teşhis ve tedavi süreçlerinde yapılan hatalar hem hastaların sağlığını tehlikeye attı hem de ciddi maddi kayıplara yol açtı. Bazı hastalar verilen yanlış teşhis nedeniyle gereksiz tedaviler gördüklerini, kimilerinin ise sonuçların evdeki kredi kartı ekstresiyle çeliştiğini ifade ediyor.
Radyasyon uyarısı geç yapıldı: Hamile hasta risk altında kaldı
Bir başka dikkat çeken olayda, acil serviste hamile bir hastanın bulunduğu odaya radyasyon almış başka bir hasta getirilmesi üzerine durum 15 dakika sonra fark edilerek düzeltildi. Ancak bu kısa sürede maruz kalınan risk ve hastane personelinin geç müdahalesi büyük tepki topladı.
*
Hastaların ortak şikayeti: İlgisizlik, gecikme ve yetersiz bilgilendirme
Tüm bu şikayetlerin ortak noktası ise hastane yönetiminin ve sağlık çalışanlarının iletişimde başarısız olması, süreçleri şeffaf şekilde yönetmemesi ve hastaları muhatap almaktan kaçınması. Sağlık gibi hayati bir alanda hizmet veren bir kurumdan beklenen profesyonellik ve özenin gösterilmemesi, hastaların güvenini sarsıyor.